16 amulett a szerencséért, elismert az egész világon

Az emberek sokáig talizmánokat és amuletteket igyekeztek megszerezni, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy megvédjék tulajdonosukat a bajoktól és a gonosz szemtől, valamint gazdagságot, sikert és jólétet vonzanak a házba. Mindezek a hiedelmek a mai napig fennmaradtak, és sokan aktívan elsajátítják őket. Fontolja meg a szerencse és a vagyon szempontjából a legrelevánsabb amuletteket.

1. Makk

amulett a szerencséhez - makk

Elég, ha csak egy makkot tesz az ablakpárkányra, és nem lehet félni a villámcsapásoktól és a tűzesetektől. Ez a meggyőződés napjainkra a vikingektől származik, akik féltek Thor istentől.

2. Patkó

amulett a jó szerencséhez - patkó

Az ókorban is a lovat tartották a legerősebb és leghűségesebb asszisztensnek, ezért a mai napig úgy gondolják, hogy a patkó vonzza a jó közérzetet és sok szerencsét a tulajdonos ügyeiben. A bejárati ajtó felett elhelyezett patkó alakú varázsa képes elzárni minden baj és harag útját.

3. Álomfogó

amulett álomfogó - véd a rossz álmoktól

Ez az amulett az indiai népek kultúrájából is származik. Ez lehetővé teszi, hogy megvédje a rossz álmokat. Úgy gondolják, hogy az ilyen típusú háló létrehozását egy pók tanította, akit egy indiai nő megmentett a haláltól. A központban elengedhetetlen egy kis helyet hagyni, amelyen keresztül virágzó álmok jönnek, és a hálózat többi része összegyűjti minden rosszat.

4. Gyenge szem

gonosz szem amulett - véd a gonosz szem és a romlás ellen

Ez az amulett a közel-keleti régióból érkezett hozzánk. Fő hatása a gonosz szem és a károsodás elleni védelemre irányul. A kő belsejében egy szem található. Tekintettel a talizmán iránti nagy igényre, nyugodtan támaszkodhat mágikus képességeire.

5. Scarab

amulett a szerencséhez - szkarabeusz

Valóban ősi egyiptomi szent állatnak tekinthető, ezért minden képmás amulettet különleges szinten értékeltek és érzékeltek. Ez a fajta rovar megszemélyesíti az újjászületést (vagy egy másik világgá való átalakulást).

6. Ankh amulett

ősi egyiptomi amulett - ankh

A legrégebbi ókori egyiptomi amulett, amely kizárólag a fáraók rendelkezésére áll. Úgy gondolták, hogy az istenek a kép és az ankh szimbóluma segítségével örök életet adtak a túlvilágnak.

7. Érmék

A szerencsés érmék a pénzügyi jólét szimbóluma

Ma ez a leggyakoribb talizmán, amely a pénzügyi jólétet és sikert szimbolizálja. Ha talál egy fejjel bedőlt érmét, ez jó jel, és magának veheti. De ha nem, akkor jobb, ha a helyén hagyja. A szerencsés érméket hordozhatja pénztárcájában, erszényében, felsőruházatának zsebében és egyéb személyes tárgyakban.

8. Sertés

amulett a szerencséhez és a jóléthez - disznó

A szerencse és a család jólétének általánosan elismert szimbólumaként ismerik el. Az ázsiai országokban a pénzügyi jólét amulettjének számít. Kínában a szorgalom és a kemény munka szimbóluma. Ezért a mai napig széles körben elterjedtek a malacka bankok.

9. Nyúlláb

a boldog szülés amulettje - nyúlláb

Csak egy szüléssel összefüggő állat hátsó lába működhet amulettként, ezért érdemes megvásárolnia, ha arról álmodik, hogy szülõ lesz. Ezenkívül a nyúlláb elősegítheti a szerencsét és az anyagi jólétet.

10. Nevető Buddha

az egészség és a családi jólét amulettje - nevető buddha

Mind a figurák, mind az egyszerű képek gazdagságot és szerencsét hozhatnak. A helyes energia aktiválásához fontos, hogy ezt a típusú talizmánt a lakás nyugati oldalára helyezzük. A nevető Buddha amulettjének megvásárlásával értékelheti az egészség és a családi jólét javulását.

11. Fa varangy

amulett a gazdagságért - háromlábú varangy

Ez az amulett Ázsiából érkezett hozzánk. Vásárlásakor ügyeljen a varangy szájában lévő érmére. Hieroglifáknak kell lennie rajta. Úgy kell elhelyeznie, hogy ne nézzen az ajtóra. Ellenkező esetben a monetáris energia áramlása el fog áramlani.

12. Macskaszem

amulett macska szeme - a gonosz szemtől vagy sérüléstől

Ez a féldrágakövek egyike, amely megvédi tulajdonosát a gonosz szemtől vagy sérüléstől. Ezenkívül az amulett számos életnehézség leküzdését teszi lehetővé. Gyakran megtalálhatja ezt az amulettet a szerencsejátékosok körében, mivel megvéd az elég nagy pénzügyi veszteségektől.

13. Kulcs

amulett a jó szerencséhez és a vagyonkulcshoz

Úgy gondolják, hogy egy ilyen kulcs bármely ember lelkét megnyithatja, gazdagságot, életbeli sikereket és jó egészséget nyerhet. Japánban az ilyen kulcsok segítségével az emberek az istenekhez fordulnak segítségért vagy tanácsért.

14. Elefánt

amulett elefánt - a hosszú élet és a bölcsesség szimbóluma

Ezek az állatok a tevékenység bármely területén képesek sikert elérni. Az egymás elé emelt és kinyújtott törzsű elefántpár a vendéglátás szimbólumának számít. Az elefánt amulettek a hosszú élettartamot és a bölcsességet szimbolizálják, amely lehetővé teszi nemcsak a gazdagság, hanem a családi jólét elérését is.

15. Négy szirmai lóhere

amulett négylevelű lóhere szerencsét és szeretetet hoz

Egy meglehetősen ritka amulett, amely szerencsét és szeretetet, reményt és hitet hoz ahhoz, hogy az élet pontosan úgy alakul, ahogy szeretné.

16. Ladybug

amulett katicabogár - anyagi szerencsét hoz

Úgy gondolják, hogy pénzügyi szerencsét hoz azoknak, akik a tenyerében ülnek. A foltok száma alapján egy lány megtudhatja, hogy hány gyermek lesz a jövőben.